rodakvarn
Vuxenlekar
Vuxenlekar Stående

Vuxenlekar- En stand up med Elina Du Rietz

Premiär 05 september 2024

OM FILMEN

Nu kommer den hyllade succéshowen Vuxenlekar av Elina Du Rietz, i regi av Özz Nûjen, till Helsingborg!

Ända sedan Elina var liten har hon aldrig velat bli stor. Elina skyller det på tv- programmet FARBRORN SOM INTE VILLE BLI STOR, som etsat sig fast i hennes sinne sedan hon såg det 1981.

Elina är vuxen nu och hon vet om det, fast hon vägrar att acceptera det. Inte förrän hon stöter på gamla klasskamrater och ser att killarna tappat håret och att tjejerna pratar naturvin och kryptovalutor inser Elina att hon också faktiskt ÄR vuxen. Men Elina vill inte.

Vuxenlekar är en stand up om Elina - och kanske hela hennes generation födda på 70- talet - som vägrar bli vuxna. Om dubbelmoralen, om fördomarna och om åldershetsen i samhället. Räkna med igenkänning. Även om du knappt fyllt 30.


Elina är ständigt aktuell på Sveriges största stand up- scener (hon var b.la. en av de som rev Globen i höstas på RAW Comedy Clubs 20-årsjubileum), gjorde succé med sin första soloshow PKfittan och nu ger hon sig ut på sin andra turné där hon vrider och vänder på rädslan att bli tråkig, att mogna, och att se sig själv i spegeln varje morgon och få en chock!
Elina arbetar även som skådespelare (Flykten till Östermalm, Tårtgeneralen, BECK, Solsidan m.m.) och i Vuxenlekar kastar hon sig mellan olika genrer, karaktärer och ”act outs” i högt tempo.
Det kommer bli bitskt och dråpligt, men alltid med glimten i ögat. 

Eskilstuna-kuriren:
"Tidningens utsända har nog aldrig sett en standupshow där komikern på scen bjuder så mycket på sig själv"
"Det är kul smart och riktigt, riktigt roligt"
"...får publiken att lägga sig dubbelvikt"
"Publiken slängs mellan skämten om sex, snusk, rosévin och elräkningar"

Publikreaktioner:
"Skrattade så tårarna rann genom hela showen"
"Igår förlängdes mitt liv med flera år"

 

När släpps nya visningar?

Varje måndag utvärderar vi besöksantalet på våra filmer och släpper fler visningar alt. plockar bort filmen från repertoaren.Viktig information om mat & dryck:

Aktuell meny och mer info här!

En specialmeny erbjuds ibland som paket till utvalda evenemang och filmer. Har du köpt en meny till ett evenemang så har du automatiskt bord bokat i Bistron. Exakta finns på respektive evenemangs sida.

Alkohol får endast tas med in på balkongen i Salong 1 när Bistron intill är öppen. Vi har inget serveringstillstånd i Salong 2 eller på parketten i Salong 1.