rodakvarn
Signeaurell.Foto Privat (1)
Maja&Ola.Foto Christopher Anderzon14

Teater live: Irrbloss

OM FILMEN

Vi gästas av musikföreställningen Irrbloss.

Maja Heurling och Ola Sandström har i tre år arbetat med att tonsätta amerikaemigranten Signe Aurells poesi. Berättelsen om Signe är en helt annan än den om Karl-Oskar och Kristina.
Signe lämnade på egen hand Sverige 1913 för att söka lyckan i USA, där hon arbetade som tvätterska och politisk skribent - samtidigt som Joe Hill dömdes för mord.
Signe gav även ut sin metriskt perfekta och språkligt glödande diktsamling Irrbloss - på svenska. Signes hittills okända dikter handlar om hemlängtan och om kampen för en ljusare framtid.
100 år senare får de en musikalisk inramning där folkmusik möter visa och där tonsättningarna lyfter varenda meningsbärande ord. 

Medverkande:
Maja Heurling - sång och gitarr
Ola Sandström - sång och gitarr
Livet Nord - fiol
Daniel Wejdin - kontrabas

Läs mer om föreställningen här!


Vi erbjuder en god teatersupé i vår bistro innan föreställningen! 
Menyn presenteras senast en månad före aktuellt datum.

FREDAG 04 OKTOBER

Röda Kvarn 1

19:00

Röda Kvarn 1

Teater live: Irrbloss

Live på scen, Musik, Teater
Köp biljett

När släpps nya visningar?

Varje måndag utvärderar vi besöksantalet på våra filmer och släpper fler visningar alt. plockar bort filmen från repertoaren.Viktig information om mat & dryck:

Aktuell meny och mer info här!

En specialmeny erbjuds ibland som paket till utvalda evenemang och filmer. Har du köpt en meny till ett evenemang så har du automatiskt bord bokat i Bistron. Exakta finns på respektive evenemangs sida.

Alkohol får endast tas med in på balkongen i Salong 1 när Bistron intill är öppen. Vi har inget serveringstillstånd i Salong 2 eller på parketten i Salong 1.