rodakvarn
Skärvor Öga Huvudbild Alternativ 1
240226 SB Skärvor 700X1000 Final Art

Skärvor: filmvisning & samtal

OM FILMEN

Film + samtal med regissören Sara Broos & Stina Hagman, kyrkoherde i Vikens församling.
Om liv och död, ljus och mörker och mycket annat. 

Stina Hagman är kyrkoherde i Svenska kyrkan, Kulla pastorat. Hon brinner för samtalets kraft och delandets helande funktion.


Om filmen:
En personlig resa i tid och rum, genom ljus och mörker, på tåg och i drömmar. Om längtan efter mening i en splittrad värld. Enskilda livsöden vävs samman med myter och historiska händelser i ett associativt flöde mellan parallella verkligheter, mardröm och idyll. Bland flyktingar och turister, hundvalpar och hjältar. Från Värmland till Bali, Syrien, Arizona och Balkan. En hoppfull sorgesång om livets skönhet och grymhet, tidens gång och varje individs unika historia. Om mörkret inom oss och i vår omvärld. En film som förhoppningsvis får dig att känna dig lite mer levande och närvarande i världen och där alla, oavsett bakgrund och ålder kan plocka skärvor att spegla sig i.

Sara Broos har genom sina dokumentärer För dig naken och Speglingar prisats för sitt poetiska filmspråk och förmåga att genom ett personligt tilltal gestalta universella teman.

För mer information, klipp och bakgrundsmaterial: www.sarabroos.com/skarvor

 

TORSDAG 18 APRIL

Röda Kvarn 1

19:00

Röda Kvarn 1

Skärvor: filmvisning & samtal

Dokumentär
1h 16min
SV TAL | SV TEXT
Köp biljett

När släpps nya visningar?

Varje måndag utvärderar vi besöksantalet på våra filmer och släpper fler visningar alt. plockar bort filmen från repertoaren.Viktig information om mat & dryck:

Aktuell meny och mer info här!

En specialmeny erbjuds ibland som paket till utvalda evenemang och filmer. Har du köpt en meny till ett evenemang så har du automatiskt bord bokat i Bistron. Exakta finns på respektive evenemangs sida.

Alkohol får endast tas med in på balkongen i Salong 1 när Bistron intill är öppen. Vi har inget serveringstillstånd i Salong 2 eller på parketten i Salong 1.