rodakvarn
Kalpdal
Kalpdal Recensionsaffisch

Filmen om Kal P Dal med middag och regissörssamtal

OM FILMEN

Röda Kvarn visar den 16 februari en exklusiv förhandsvisning av den efterlängtade filmen om Kal P Dal med middag innan filmen och samtal efteråt med både regissörer och gitarristen Janne Knuda. 

Den 23 februari har Filmen om Kal P Dal premiär på bio. Kalle med pedalerna från Arlöv blev 70-talets folkparkssuccé som rockade röven av svenska folket på skånska.

Kal P Dal var en av Skånes mest älskade artister och känd för sin oemotståndliga charm och energi. Dokumentären belyser hans inspirerande musikaliska resa, från debutalbumet "Till Mossan" – en revolutionerande skiva med rock n´roll på skånska, till att bli ett av Sveriges största band på 70-talet. Med tidlösa hits som ”Blåa sko’” och ”Om ja’ va’ en slashas”, var Kal P Dal inte bara en artist, utan en glädjespridare som hade som motto att rocka röven av svenska folket. Filmen är en hjärtlig och nostalgisk tillbakablick på 70-talets skånska och svenska musikscen. 

Carl Sven-Göran Ljunggren, som var Kalle Pedals riktiga namn, gick bort 1985, endast 35 år gammal.

---

Middagen serveras kl 18:00 i bistron som öppnar 17:00 om ni vill komma på en fördrink. Du behöver inte boka bord separat; har du köpt en biljett med mat har du automatiskt också plats i bistron.

Kvällens meny:

Vinterwok med kalvfärs, mörk ale, pumpa, spenat, lingon och grädde. Serveras med vildris. 


Vaniljglass med saltkolasås och rostade mandlar 


Har du önskemål om specialkost eller allergier? Maila bistro@biorodakvarn.se så hjälper vi dig.

 

Viktig information om mat & dryck:

Aktuell meny och mer info här!

En specialmeny erbjuds ibland som paket till utvalda evenemang och filmer. Har du köpt en meny till ett evenemang så har du automatiskt bord bokat i Bistron. Exakta finns på respektive evenemangs sida.

Alkohol får endast tas med in på balkongen i Salong 1 när Bistron intill är öppen. Vi har inget serveringstillstånd i Salong 2 eller på parketten i Salong 1.