rodakvarn
Ettriktigtjobbhero
Ettriktigtjobbposter

Ett riktigt jobb

Premiär 23 augusti 2024

OM FILMEN

Socialrealism med feel good-vibbar när den franska skådespelareliten strålar samman i oumbärlig hyllning till samhällets osjungna hjältar: lärarkåren.

Doktoranden Benjamin tar ett vikariejobb på en högstadieskola i Paris utkanter. Redan första dagen inser han att det inte kommer att bli en dans på rosor men de luttrade kollegorna kommer till undsättning och Benjamin bjuds in i det sammansvetsade arbetslaget. Under två händelsefulla terminer får vi följa det outtröttliga jobbet med eleverna men också relationerna som pyr i och utanför lärarrummet. Med lätt hand skildrar Thomas Lilti arbetets utmaningar och den digra rollistan - inte minst François Cluzet (En oväntad vänskap) och Adèle Exarchopoulos (Blå är den varmaste färgen) - gör Ett riktigt jobb till en förstklassig hommage till läraryrket.

När släpps nya visningar?

Varje måndag utvärderar vi besöksantalet på våra filmer och släpper fler visningar alt. plockar bort filmen från repertoaren.Viktig information om mat & dryck:

Aktuell meny och mer info här!

En specialmeny erbjuds ibland som paket till utvalda evenemang och filmer. Har du köpt en meny till ett evenemang så har du automatiskt bord bokat i Bistron. Exakta finns på respektive evenemangs sida.

Alkohol får endast tas med in på balkongen i Salong 1 när Bistron intill är öppen. Vi har inget serveringstillstånd i Salong 2 eller på parketten i Salong 1.