rodakvarn
Beyond Utopia Hero
Beyondutopiaposter

Doc Lounge: Beyond utopia

OM FILMEN

Doc Lounge Helsingborg står redo för en ny säsong med spännande dokumentärer och samtal här hos oss på Röda Kvarn.

Vill du köpa biljett till samtliga av säsongens visningar + Röda Kvarns rabattkort till ett förmånligt pris hittar du det här.

Annars köper du biljett till enskilda visningar på respektive filmsida.Den 28:e februari visas Beyond Utopia, en nervkittlande BAFTA-nominerad dokumentär som vunnit publikens pris i Sundance.
Visningen följs av ett samtal med Kent Härstedt, f.d. ambassadör och Sveriges särskilda sändebud i Nordkorea.

Beyond Utopia ger en gastkramande bild av hur långt människor är beredda att gå för att nå friheten. Den följer en rad individer när de försöker fly från Nordkorea, ett av de mest förtryckta länderna i världen, där de växt upp i tron att det var paradiset. I centrum för filmen finns en mamma som desperat vill återförenas med barnet hon tvingades lämna kvar, en familj om fem personer inklusive små barn och en åldrande farmor som ger sig ut på en livsfarlig resa över floden Yalu och in i de ogästvänliga bergen i Kina, och en religiös ledare som är ute för att hjälpa dessa desperata människor.
Att lämna hemlandet är förenat med stora faror: stränga straff och till och med dödsstraff om man blir tillfångatagen och även risken att bli utnyttjad av skrupellösa flyktingsmugglare. Familjemedlemmar som lämnas kvar i Nordkorea riskerar också repressalier. Ändå drivs man till att ta risken.
Madeleine Gavins gripande och viktiga film låter åskådarna leva med dessa människor under deras farliga flyktförsök och får oss att känna hur det är på liv och död. Resultatet är en unik och oförglömlig upplevelse. Doc Lounge Helsingborgs säsongsprogram:

7 februari - All that breathes

28 februari - Beyond Utopia

17 mars - A Tiger in Paradise

3 april - Kortfilmskväll: Dans


Gäster presenteras löpande på respektive filmsida.

ONSDAG 28 FEBRUARI

Röda Kvarn 1

19:00

Röda Kvarn 1

Doc Lounge: Beyond utopia

Dokumentär
1h 55min
Köp biljett

Viktig information om mat & dryck:

Aktuell meny och mer info här!

En specialmeny erbjuds ibland som paket till utvalda evenemang och filmer. Har du köpt en meny till ett evenemang så har du automatiskt bord bokat i Bistron. Exakta finns på respektive evenemangs sida.

Alkohol får endast tas med in på balkongen i Salong 1 när Bistron intill är öppen. Vi har inget serveringstillstånd i Salong 2 eller på parketten i Salong 1.