rodakvarn
Allthatbreatheshero
Allthatbreathesposter

Doc Lounge: All that breathes

OM FILMEN

Doc Lounge Helsingborg står redo för en ny säsong med spännande dokumentärer och samtal här hos oss på Röda Kvarn.

Vill du köpa biljett till samtliga av säsongens visningar + Röda Kvarns rabattkort till ett förmånligt pris hittar du det här.

Annars köper du biljett till enskilda visningar på respektive filmsida.


Om filmen: 

När hundratals fåglar faller döda ner från en mörknande himmel och staden kokar av social oro kämpar två bröder mot klockan för att rädda ett offer för de oroliga tiderna: den bruna gladan, en majestätisk rovfågel som spelar en viktig roll i stadens ekosystem.

I en av världens folkrikaste städer ägnar två bröder – Nadeem och Saud – sina liv åt den nästan hopplösa kampen för att skydda den bruna gladan (the black kite) som spelar en viktig roll i New Delhis ekosystem och som har fallit död ner från himlen i oroande stort antal. Omgivna av miljöförstöring och social oro tillbringar ”the kite brothers” dag och natt med att sköta om gladorna i sitt provisoriska fågelsjukhus i en källare.
Regissören Shaunak Seh (Cities of Sleep) utforskar relationen mellan gladorna och bröderna som hjälper dem att flyga igen och presenterar en fängslande berättelse om samexistens mellan olika arter.

Visningen följs av ett samtal med Camilla Bergvall från Djurens rätt och Martin Almroth från Naturskyddsföreningen.Doc Lounge Helsingborgs säsongsprogram:

7 februari - All that breathes

28 februari - Beyond Utopia

17 mars - A Tiger in Paradise

3 april - Kortfilmskväll: Dans


Gäster presenteras löpande på respektive filmsida.

 

Viktig information om mat & dryck:

Aktuell meny och mer info här!

En specialmeny erbjuds ibland som paket till utvalda evenemang och filmer. Har du köpt en meny till ett evenemang så har du automatiskt bord bokat i Bistron. Exakta finns på respektive evenemangs sida.

Alkohol får endast tas med in på balkongen i Salong 1 när Bistron intill är öppen. Vi har inget serveringstillstånd i Salong 2 eller på parketten i Salong 1.