rodakvarn
Atigerinparadisehero
Atigerinparadiseposter

Doc Lounge: A Tiger in Paradise

OM FILMEN

Doc Lounge Helsingborg står redo för en ny säsong med spännande dokumentärer och samtal här hos oss på Röda Kvarn.

Vill du köpa biljett till samtliga av säsongens visningar + Röda Kvarns rabattkort till ett förmånligt pris hittar du det här.

Annars köper du biljett till enskilda visningar på respektive filmsida.


Om filmen: 

Den internationellt hyllade musikern José González har varit med om flera psykotiska perioder i sitt liv, ett tillstånd där gränserna mellan verklighet och fantasi suddas ut. Som nybliven pappa har han bestämt sig för att aldrig hamna där igen. Utifrån det formar José sitt liv. Han lever efter strikta rutiner, hänger sig åt vetenskapliga teorier och brottas med existentiella frågor medan han försöker formulera texterna till sitt nya album. Närmast besatt av vad han vill uttrycka och kommunicera.

A Tiger In Paradise är en visuell resa in i José González hjärna och en djupdykning i det kreativa, skarpa och bräckliga sinnet bakom musiken. Filmen är regisserad av Mikel Cee Karlsson som senast tävlade i CPH:DOX AWARD 2019 med flerfaldigt Guldbaggenominerade Fraemling och producerad av Plattform Produktion/Erik Hemmendorff (Cannes Palme d'or 2017 och 2022, The Square och Triangle of Sadness).
A Tiger In Paradise hade sin världspremiär i tävlan på CPH:DOX.


Doc Lounge Helsingborgs säsongsprogram:

7 februari - All that breathes

28 februari - Beyond Utopia

17 mars - A Tiger in Paradise

3 april - Kortfilmskväll: Dans


Gäster presenteras löpande på respektive filmsida.

SÖNDAG 17 MARS

Röda Kvarn 1

19:00

Röda Kvarn 1

Doc Lounge: A Tiger in Paradise

Dokumentär
1h 18min
Köp biljett

Viktig information om mat & dryck:

Aktuell meny och mer info här!

En specialmeny erbjuds ibland som paket till utvalda evenemang och filmer. Har du köpt en meny till ett evenemang så har du automatiskt bord bokat i Bistron. Exakta finns på respektive evenemangs sida.

Alkohol får endast tas med in på balkongen i Salong 1 när Bistron intill är öppen. Vi har inget serveringstillstånd i Salong 2 eller på parketten i Salong 1.