rodakvarn
HERO Bild Carolafesten 1920X810 Px
231103 Version 4 1440X2161px

Carolafesten - 40 år sedan Främling

OM FILMEN

1983 stod en då 16-årig Carola i Palladium i Malmö på Melodifestivalens scen och framförde för första gången Främling live. Resten är historia och 40 år senare firar hon genombrottet och en fantastisk karriär med en utsåld konsert på Avicii Arena i Stockholm. Nu kan vi erbjuda samma konsert på bio.

I december 2022 släpptes nyheten om Carolafesten på Avicii Arena och konsertbiljetterna såldes slut på mindre än 48 timmar. För de som lyckades säkra sina platser blev det en oförglömlig kväll där Carola framförde sina största pophits och förvandlade arenan till en hejdundrande glittrande fest, omgiven av kärlek, fyrverkerier och ballonger. Med sitt fenomenala sjumannaband och gästartister som Benjamin Ingrosso, Lasse Holm och Andreas Johnson, blev det en festkväll som Carola och alla hennes fans sent kommer att glömma. 

Det har gått hela fyrtio år sedan det monumentala genombrottet med Främling, när den då 16-åriga Carola Häggkvist erövrade Melodifestivalen med maxpoäng år 1983. Sedan dess har hon varit Carola med hela svenska folket, och hennes namn är synonymt med musikalisk briljans än idag.

FREDAG 29 DECEMBER

Röda Kvarn 1

15:00

Röda Kvarn 1

Carolafesten - 40 år sedan Främling

Konsert, Musik
2h 34min
Köp biljett

Viktig information om mat & dryck:

Vår Delilåda innehåller utvalda ostar, charkuterier och tillbehör som passar att äta med händerna. Det går bra att ta en delilåda in till vilken visning som helst. Exakt innehåll varierar från vecka till vecka. Delilådan finns också i vegetarisk (ej vegansk) version om så önskas. 
Pris: 155 kronor respektive 145 kronor (vegetarisk).

En 2-rätters meny erbjuds ibland som paket till utvalda evenemang och filmer. Då är det en fast meny och ingen á la carte serveras i bistron samtidigt. Har du köpt en 2-rätters meny till en föreställning så har du automatiskt bord bokat i bistron två timmar innan föreställningens start.


Alkohol får endast tas med in på balkongen i Salong 1 då bistron intill är öppen. Vi har inget serveringstillstånd i Salong 2 eller på parketten i Salong 1.

Under perioden 24 november till 16 december serverar bistron en lyxig julmiddag. Under den här perioden har vi ingen vanlig á la carte och på helgerna serveras en jultallrik istället för den vanliga helglunchen.

Läs mer om Bistrons julmiddag här!