Opera: Mordängeln

Opera: Mordängeln


Röda Kvarn livesänder nyskrivna operan Mordängeln från Metropolitan i New York lördag 18 november, med repris söndag 19 november.

Nyskriven opera beställd av Thomas Adès för Met och baserad på Luis Buñuels surrealistiska filmklassiker Mordängeln (El ángel exterminador, 1962). Operan är regisserad av librettisten Tom Cairns.

I ensemblen ser vi bland annat Audrey Luna som Leticia Maynar, Amanda Echalaz som Lucia de Nobile, Sally Matthews som Silvia de Ávila och Sophie Bevan som Beatriz. Mordängeln är en sambeställning och samproduktion mellan Metropolitan-operan, Royal Opera House, Kungliga teatern i Köpenhamn och Salzburgfestivalen, där uppsättningen hade urpremiär 2016.

Recensionscitat:
"Om du ska se en opera i år, se Mordängeln" - The New York Times

"En stor kulturell händelse" - Huffington post

"Musik med långvarig skönhet" - The Guardian

"En fartfylld föreställning" - The New Yorker

I rollerna: Audrey Luna, Amanda Echalaz, Sally Matthews, Sophie Bevan, Alice Coote

Dirigent: Thomas Adès
Regi: Tom Cairns
Scenografi och kostym:
Hildegard Bechtler
Ljusdesigner:
Jon Clark
Projektion: Finn Ross

Text: Svensk text
Beräknad längd: 3 tim

Live: 18 november kl 19.00  Repris: 19 november kl 13.00

Biljettinformation:

Live: Ord 320 kr, under 26 år 25% rabatt
Repris: Ord 280 kr, under 26 år 25% rabatt
Familjerabatt: 25% rabatt erbjuds till ett sällskap av minst 2 vuxna och 2 barn/ungdomar upp till 26 år på familjevänliga Trollflöjten och Askungen. Gäller både liveföreställningen och reprisen.
Abonnemang: 25% rabatt vid köp av minst fem olika operor på lördagens liveföreställningar.
Rabatterna kan inte kombineras med varandra. Familjerabatten och abonnemang kan endast köpas i kassan.

 

PAUSSERVERING Under pauserna har vi servering i övre och nedre foajén. Under livesända föreställningar har vi fullständiga rättigheter av öl och vin. Missa inte vår operatallrik som vi serverar under livesända förställningar. Operatallriken förbeställer du senast kl 19.00 torsdagen i samma vecka som föreställningen är på telefon 042-13 41 41 eller mail info@biorodakvarn.se . Se till att få en bekräftelse tillbaka om du mailar. Operatallriken betalas strax innan föreställningen i vår kassa.
Till reprisvisningarna erbjuder vi en smörgås till pausserveringen. Denna beställs och betalas i kassan innan föreställningens start.


Spelschema

Inga tider schemalagda