Opera: Dracula

Opera: Dracula


Vi livesänder Dracula från Kungliga Operan. Historien är baserad på Bram Stokers berömda roman från 1897 och innehåller allt man kan önska sig på en operascen – skräckromantik, viktorianskt mode och storslagna körer.

Lagom till Halloween har Dracula urpremiär på Kungliga Operan. Ett verk komponerat av Victoria Borisova-Ollas, en av vår tids mest intressanta och efterfrågade tonsättare. Text görs av librettisterna Claes Peter Hellwig och Kristian Benkö.

Regissör Linus Fellbom och scenograf samt kostymdesigner Dan Potra har, tillsammans med kompositören, skapat en magisk och hisnande uppsättning.

I uppsättningen ser vi när Minas ordnade tillvaro byter skepnad när hon förälskar sig i en mystisk främling, som säger att han har letat efter henne i 400 år.

Presscitat:
"En rysligt snygg föreställning" - Dagens Nyheter

"Jösses vilken show!"
– Expressen

"Fullkomligt magiskt scenmaskineri" – SvD

"Det är verkligen extra allt - svarta kläder med röda detaljer, vampyrblod, rök och eld, fladdermöss och råttor, kandelabrar, orgelklang och en hel hoper slängkappor."
- Kulturnytt, P1

I rollerna: Elisabeth Meyer, Ola Eliasson, Joel Annmo

Musik: Victoria Borisova-Ollas
Dirigent: 
Carlo Rizzi
Regi: Linus Fellbom
Dramaturgi:
Katarina Aronsson
Text:
Claes Peter Hellwig, Kristian Benkö
Scenografi & kostym:
Dan Potra
Ljusdesigner:
Linus Fellbom
Koreografi: Lars Bethke

Språk: Svenska (svensk text)
Beräknad längd: 2 h 25 min inkl. paus

Pris: Ord 240 kr, under 26 år 120 kr

Visas: 3 november kl 19.00

Till föreställningarna från Kungliga Operan erbjuder vi en smörgås till pausserveringen. Denna beställs och betalas i kassan innan föreställningens start.


Spelschema

Inga tider schemalagda