Opera: Askungen

Opera: Askungen


”Vad är väl en bal på slottet?” Förmodligen alldeles underbar. Den älskade sagan får nytt liv i Rossinis opera och vi livesänder den från Kungliga Operan på vår biograf.

Sagan om Askungen har fascinerat oss genom tiderna. I Rossinis sinnrika, sprudlande musik finns en mänsklig berättelse om godhet, förlåtelse och generositet. Den stränge Don Magnifico har två döttrar och styvdottern Askungen. Utfattig drömmer han om en rik friare till en av sina döttrar. När prinsen utlyser en bal sätts allt på spel.

Inspirerad av vaudeville, Charles Dickens och Tim Burton har regissören Lindy Hume och scenografen Dan Potra skapat en färgstark och romantisk föreställning där godheten triumferar. Askungen hade premiär i Rom 1817 dirigerad av Rossini själv och trots dålig kritik förutspådde kompositören hur verket skulle ta över Europa. Och han fick rätt.

I rollerna: Johanna Rudström, Ole Aleksander Bang, Jens Persson

Musik: Gioachino Rossini
Dirigent: 
Carlo Rizzi
Regi: Lindy Hume
Dramaturgi:
Katarina Aronsson
Text:
Jacopo Ferretti
Scenografi, mask & kostym:
Dan Potra
Ljusdesigner:
Matthew Marshall

Språk: Italienska (svensk text)
Beräknad längd: 3 timmar inkl. paus
Pris: Ord 240 kr, under 26 år 120 kr (50% rabatt på ord pris erbjuds till ett sällskap av minst 2 vuxna och 2 barn/ungdomar upp till 26 år
Visas: 3 februari kl 15.00

Till föreställningarna från Kungliga Operan erbjuder vi en smörgås till pausserveringen. Denna beställs och betalas i kassan innan föreställningens start.


Spelschema

Inga tider schemalagda