Idioterna


Filmen är en del i specialevenemanget Dogma 95. LÄS MER

Visas 22 mars 17.30

Visningen introduceras av stadsteaterns skådespelare som berättar mer om stadsteaterns uppsättning av Idioterna med premiär den 6 april. 


Karen träffar på en restaurang två män som förefaller förståndshandikappade och deras kvinnliga ledsagare och följer med dem hem. Det visar sig att de tillhör ett kollektiv där alla ägnar sig åt att spela "idioter" på olika platser, både offentligt och hemma. I kontakt med resten av samhället och med varandra försöker de att komma i kontakt med sig själva.

”För Idioterna är en film som är närvarande. Den viskar i ditt öra, slår dig över fingrarna och vågar ta sig själv på allvar utan att vara självhögtidlig. Den är definitivt något av det mest förvridet vackra, bräckligt rena och burleskt groteska jag sett på mycket, mycket länge.” /Nöjesguiden 

Regi: Lars von Trier  Skådespelare: Bodil Jørgensen, Jens Albinus, Louise Hassing, Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen  Land: Danmark  Språk: Danska (engelsk text)  Biopremär: 4 sep 1998  Längd: 1h 48min  Ålder: 15 år  Biljettpris: 95 kr ordinarie (75 kr pen/ stud/kulturkort)

 


Spelschema

Inga tider schemalagda